Oppskrift: Sunt grytebrød

Mat


For et år siden så kom jeg over en super digg oppskrift på sunt brød på Eirin sin blogg. Jeg har hatt så lyst til å teste det ut, men har ikke hatt gryte, haha, så jeg har lagt den tanken der på hylla. Men nå har jeg endelig fått meg gryte og dere kan gjette hva jeg lagde til frokost idag! Guuri så godt det var. Jeg endret litt på oppskriften med ting jeg allerede hadde i skuffen og jeg synes det var så digg. Super mett ble jeg også på bare en skive så det anbefales!

Jeg har fått sååå mye motivasjon til å drive på kjøkkenet for tiden, senest idag tidlig lagde jeg både hjemmelaget syltetøy, eplemost og dette brødet til frokost. Jeg tenker å blogge mye mer om oppskrifter fremover, jeg må bare bli flinkere til å ta matbilder, haha. Anyways - her kommer denne digge oppskriften som dere måå teste ut!Sunt grytebrød med chiafrø:

120 g chiafrø
400 g havremel (jeg knuste havregryn med stavmikser)
200 g sammalt hvetemel
400 g hvetemel
1 ts gjær
10 kaldt dl vann
litt salt

Bland alle ingrediensene sammen i en stor bolle og sett til heving på et lunt sted. Denne skal heves i 8-12 timer så jeg satt deigen på kvelden i forveien og tok den til steking da jeg sto opp dagen etter.
Når deigen har hevet ferdig setter du ovnen på 250 grader. Sett inn en gryte med litt hvetemel og smør på nederste rille i ovnen i 20 minutter. Bak ut deigen til en stor bolle og ta den i gryten. Stekes med lokk i 45 minutter og 20 minutter uten lokk for en digg skorpe! La den hvile i gryten i 30 minutter.

Woila ;) Et brød som nesten lager seg selv.


Håper det smaker!

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Følg meg på instagram @liinecl

Instagram liineclInstagram liineclInstagram liineclInstagram liineclInstagram liinecl